CBI%20Norge%20negativ%20liggende

Hvorfor isocell?

På grunn av de spesielle egenskapene!

Få en gratis isolasjonsbefaring

Fuktegenskaper

Enestående fuktegenskaper. Beskytter mot sopp og råte.
Dampåpne konstruksjoner. «Pustende» hus. Med ISOCELL celluloseisolasjon i klimaskjermen reduserer faren for kondens og skadelig fuktansamling.
 
Fuktegenskaper ved celluloseisolasjon
Figuren illustrerer hvordan ISOCELL celluloseisolasjon fungerer som en fuktmagasinerende buffer. Kondensering forhindres ved at isolasjonen tar opp fuktighet og fordeler denne. Når temperatur og forhold endrer seg fordamper fuktigheten gjennom den dampåpne vindsperren.

Ved bruk av innvendig dampbrems i stedet for dampsperre vil fuktighet også til en viss grad kunne vandre innover i konstruksjonene. Da får vi det vi kaller et «pustende» hus.
ISOCELL celluloseisolasjon er både hygroskopisk, kapillær og samtidig dampåpen. Dokumentert vanndampmotstandsfaktor er μ=3. Det vil alltid foregå en fuktvandring gjennom bygningskonstruksjonene som en følge av forskjell i damptrykk inne og ute.

Ved store temperatursvingninger mellom dag og natt er påkjenningen ekstra stor, og faren for kondensering og fuktansamlinger øker betydelig.

ISOCELL celluloseisolasjon hindrer fuktigheten i å danne dråper. Papiret isolasjonen er laget av fungerer som et trekkpapir. Fukt fordeler seg raskt over store områder i isolasjonen.

Når temperaturen og forholdene endrer seg drives den oppsamlede fuktigheten utover mot kald side av konstruksjonen, og fordamper lett ut gjennom den dampåpne vindsperren.

ISOCELL celluloseisolasjon har i motsetning til mineralull evnen til å ta opp, fordele, transportere og lagre fuktighet uten at vannet dreneres nedover i konstruksjonene og samler seg opp i treverket. Slik bidrar ISOCELL celluloseisolasjon til å holde treverket tørt, og reduserer dermed faren for sopp, råte og muggdannelse.
Har du spørsmål?
Ta kontakt med oss på 950 73 777 eller post@cbinorge.no