Celluloseisolasjon

- Behagelig inneklima hele året

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Finner du ikke det du lurer på her så ta gjerne kontakt med oss via kontaktskjemaet i bunn av siden, ring oss på 950 73 777 eller send mail til post@cbinorge.no


  • Hvorfor bør man etterisolere loftet?

    I tillegg til å kutte strømregningen, vil du også oppleve en rekke andre fordeler ved å isolere loft, gulv og vegger. Tilleggsisolering reduserer varmetapet, reduserer støy utenfra og mellom rom og etasjer og gir varme innvendige overflater. Kalde gulv og vegger skaper følelse av trekk og er ukomfortabelt. Samtidig sørger et riktig isolert hus også for at varmen holdes ute om sommeren.


    I Norge utgjør oppvarming av boliger og andre bygninger en svært stor andel av det samlede energiforbruket. En av de største utfordringene er faktisk at vi kaster bort mye av denne dyrt innkjøpte energien, som en direkte konsekvens av at husene våre er for dårlig isolert.


    Husk at flere energiselskaper yter tilskudd til energirenovering av boliger, og husk at energitilskudd skal søkes FØR renoveringen igangsettes!

  • Kan man anvende ISOCELL til alle oppgaver?

    Isocell celluloseisolasjon kan brukes i yttervegger, takkonstruksjoner, i etasjeskillere, i skillevegger og de aller fleste plasser man trenger isolasjon.


    celluloseisolasjonen blåses inn på loft og i vegger via en maskin med høy innblåsingsevne. På den måten sikres det at celluloseisolasjonen når ut selv i de ytterste sprekker og revner og legger seg på den optimale måten med 100% fyllingsgrad og tilsluttning mot konstruksjoner, slik reduserer man kuldebroer og liknende uhensiktsmessigheter.

  • Kan man selv blåseisloere?

    I prinsippet kan du blåse den inn på f.eks. loftet. Men vi anbefaler alltid å bruke en sertifisert isolatør, som vanligvis vil kunne håndtere oppgaven både raskere og bedre og med en garanti for godt utført arbeid. CBI Norges isolatorer er geografisk spredt over det meste av landet, slik at det også er en isolatør nær deg.


    Via vår finn isolatørfunksjon på denne siden kan du raskt og enkelt finne en isolatør i nærheten som kan utføre oppgaven for deg.

  • Hvordan er isoleringsevnen til ISOCELL celluloseisolasjon?

    Når vi snakker om hvor mye varme som ledes gjennom et isolasjonsmateriale, snakker vi om det tekniske begrepet lambda-verdi (termisk ledningsevne).


    Lambdaverdien for ISOCELL celluloseisolasjon er 0,037 W/mK, noe som tilsvarer høy isolasjonskapasitet. I tillegg former papirisolasjonen seg perfekt til omgivelsene, slik at kuldebroer unngås. 

  • Er ISOCELL celluloseisolasjon testet og dokumentert?

    ISOCELL celluloseisolasjon fremstår som et godt og fullverdig alternativ både angående isolerende egenskaper, brannmotstand, varmelagringskapasitet, miljø og tidsbesparelse under selve isoleringsprosessen.


    På denne siden kan du finne dokumentasjon på tester og egenskapene til Isocell celluloseisolasjon.

  • Synker ISOCELL celluloseisolasjon sammen?

    Når de brukes i åpne konstruksjoner som for eksempel i et tak, vil all blåsesiolasjon legge seg litt over en periode - inkludert papirisolasjon. Derfor er det alltid blåst inn med setningspåslag.


    I lukkede konstruksjoner, der en isolatør blåser den inn med en maskin, blåses det i en riktig densitet som forhinder nedsynk.

  • Brenner ISOCELL celluloseisolasjon?

    Under en brann forkuller isolasjonen på samme måte som treverk. Forkullingen starter når temperaturen kommer opp i 400-450 °C. Det forkullede laget danner en barriere mot videre brann, og isolerer samtidig mot varmegjennomgang til den ueksponerte siden. I tillegg er isolasjonen tilsatt mineralske salter som binder mye vann. Ved brann avgis vannet og kjøler ned isolasjonen. Dette kan sammenlignes med egenskapene til gipsplater.

  • Hva med mus og andre skadedyr?

    Treborende insekter og andre skadedyr trives ikke i Isocell celluloseisolasjon. Egg og larver utvikler seg ikke i isolasjonen på grunn av de tilsatte brannhemmende saltene. Dessuten holdes fuktigheten i trematerialene nede når de er omhyllet med celluloseisolasjon. Det er i seg selv et effektivt vern mot angrep.


    Heller ikke mus og rotter trives i isolasjonen. Papirfibrene lar seg ikke tygge i stykker, og heller ikke komprimeres slik at hulrom eller bol kan etableres. 

  • Hvordan er ISOCELL celluloseisolasjon i miljøsammenheng?

    ISOCELL celluloseisolasjon er et gjenbruksmateriale og produseres av retur- avispapir.


    På grunn av den høye komprimeringen og den optimale utnyttelsen av lastevolum er miljøutslipp og transportkostnader lave. På byggeplass går isolasjonen gjennom en spesiell blåsemaskin der materialet løses opp, blåses på plass, og komprimeres til riktig densitet.


    Logistikk og håndtering på byggeplass reduseres til et minimum. Metoden etterlater ikke kapp eller spill. Kun tom emballasje som leveres til gjenvinning.

  • Klør ISOCELL celluloseisolasjon?

    Nei det gjør det ikke. Isocell celluloseisolasjon inneholder ikke syntetiske fibre og utsetter ikke brukere for kløe, svie og annet ubehag.

    Det anbefales imidlertid at du bruker en maske når du arbeider med den.

10 – GODE GRUNNER TIL Å VELGE ISOCELL

Det er vårt formål å levere bærekraftige totalløsninger!

For CBI Norge betyr dette: Høy service, kvalitetsbevisste sertifiserte isolatører, garantiordninger og konkurransedyktige betingelser.

  • Naturlig produkt. Godt for miljøet.

    Et godt miljøvalg!


    ISOCELL celluloseisolasjon er et gjenbruksmateriale og produseres av retur-avispapir.

    Produksjonen foregår i en tørr oppmalingsprosess, og forurenser ikke luft eller vann. Isolasjonen komprimeres, pakkes, og transporteres fra fabrikk til kunde i hele trailerlass.


    Energiforbruket ved produksjon er meget lavt.

    På grunn av den høye komprimeringen og den optimale utnyttelsen av lastevolum er miljøutslipp og transportkostnader lave. På byggeplass går isolasjonen gjennom en spesiell blåsemaskin der materialet løses opp, blåses på plass, og komprimeres til riktig densitet.


    Logistikk og håndtering på byggeplass reduseres til et minimum. Metoden etterlater ikke kapp eller spill. Kun tom emballasje som leveres til gjenvinning.

  • Enestående fuktegenskaper. Beskytter mot sopp og råte.

    Dampåpne konstruksjoner. «Pustende» hus. Med ISOCELL celluloseisolasjon i klimaskjermen reduserer faren for kondens og skadelig fuktansamling.

     Fuktegenskaper ved celluloseisolasjon

    Figuren illustrerer hvordan ISOCELL celluloseisolasjon fungerer som en fuktmagasinerende buffer. Kondensering forhindres ved at isolasjonen tar opp fuktighet og fordeler denne. Når temperatur og forhold endrer seg fordamper fuktigheten gjennom den dampåpne vindsperren.

    Ved bruk av innvendig dampbrems i stedet for dampsperre vil fuktighet også til en viss grad kunne vandre innover i konstruksjonene. Da får vi det vi kaller et «pustende» hus.

    ISOCELL celluloseisolasjon er både hygroskopisk, kapillær og samtidig dampåpen. Dokumentert vanndampmotstandsfaktor er μ=3. Det vil alltid foregå en fuktvandring gjennom bygningskonstruksjonene som en følge av forskjell i damptrykk inne og ute.


    Ved store temperatursvingninger mellom dag og natt er påkjenningen ekstra stor, og faren for kondensering og fuktansamlinger øker betydelig.


    ISOCELL celluloseisolasjon hindrer fuktigheten i å danne dråper. Papiret isolasjonen er laget av fungerer som et trekkpapir. Fukt fordeler seg raskt over store områder i isolasjonen.


    Når temperaturen og forholdene endrer seg drives den oppsamlede fuktigheten utover mot kald side av konstruksjonen, og fordamper lett ut gjennom den dampåpne vindsperren.


    ISOCELL celluloseisolasjon har i motsetning til mineralull evnen til å ta opp, fordele, transportere og lagre fuktighet uten at vannet dreneres nedover i konstruksjonene og samler seg opp i treverket. Slik bidrar ISOCELL celluloseisolasjon til å holde treverket tørt, og reduserer dermed faren for sopp, råte og muggdannelse.

  • Høy egenvekt. Magasineffekt. Bidrar til jevnere innetemperatur og energibalanse hele året.

    Varmekapasitet er et uttrykk for den treghet et materiale har mot å endre temperatur. Spesifikk varmekapasitet angir nødvendig energimengde som skal til for å varme opp 1 kg materiale med 1 K (1 grad C). På samme måte angir spesifikk varmekapasitet hvor mye varme som avgis når materialet avkjøles. Dette kan uttrykkes som magasinerende egenskap.


    Et tungt bygningsmateriale som laftet tømmer, massivt tre, betong eller murstein kan magasinere store mengder energi og varmemengder fra soloppvarming slik at oppvarmingen innomhus ikke blir plagsom på dagtid.


    Når nattetemperaturen synker vil den magasinerte varmen i konstruksjonene også avgis innover, og medføre at innetemperaturen ikke synker vesentlig. Dette er velkjent fra sydlige strøk der man bygger hus av tunge, massive materialer for å holde den sterke solvarmen ute, for så å dra nytte av den magasinerte varmen når nattetemperaturen synker.


    ISOCELL celluloseisolasjon har en egenvekt på hele 50-60kg/m3 når den er innblåst i tak og yttervegger. Høy egenvekt, fiberstruktur og høy tetthet gir høyere varmekapasitet og jevnere innetemperatur både sommer og vinter.


    Varmekapasitet

    Figuren illustrerer hvordan ISOCELL celluloseisolasjon i konstruksjonene tar opp og magasinerer solvarmen om dagen. Om natten blir mye av den magasinerte varmen tilført innvendig side av bygningen som et ekstra varmetilskudd.

    ISOCELL celluloseisolasjon har dokumentert spesifikk varmekapasitet på hele 2110 J/kgK! Et isolasjonsmateriale med høy evne til å magasinere energi fungerer som en energibuffer og reduserer svingningene i innetemperaturen gjennom natt og dag hele året. ISOCELL bidrar til balansert energibehov gjennom hele året både til oppvarming og kjøling


  • Gode egenskaper mot brann. Brannklassifiserte konstruksjoner REI 30 og REI 60.

    ISOCELL celluloseisolasjon er brannhemmende

    ISOCELL celluloseisolasjon har den høyest oppnåelige brannklasse for organiske isolasjonsmaterialer: Euroklasse B-s2.d0, og er generelt tillatt brukt i bygninger i brannklasse 1 og i boliger med inntil tre etasjer.


    CBI Norge AS har utført branntester av flere bygningskonstruksjoner ved SP Fire Research AS: Bruksområdene for ISOCELL celluloseisolasjon er dermed betydelig utvidet til også å gjelde for andre typer bygg i høyere brannklasse.

    Under en brann forkuller isolasjonen på samme måte som treverk. Forkullingen starter når temperaturen kommer opp i 400-450 °C. Det forkullede laget danner en barriere mot videre brann, og isolerer samtidig mot varmegjennomgang til den ueksponerte siden. I tillegg er isolasjonen tilsatt mineralske salter som binder mye vann. Ved brann avgis vannet og kjøler ned isolasjonen. Dette kan sammenlignes med egenskapene til gipsplater.

    Branntester og brannklassifiseringer:


    CBI Norge AS har branntestet flere bygningskonstruksjoner ved SP Fire Research AS:

    • Bærende yttervegg (NS-EN 1365-1:2012). REI 30 og REI 60.

    • Bærende tak og etasjeskiller (NS-EN1365-2:2014). REI 30 og REI 60.

    • Selvbærende himling (NS-EN 13501-2:2016). EI 45


    Med bakgrunn i resultater fra branntester, klassifiseringsrapporter og brannteknisk vurdering fra SP Fire Research AS foreligger det en rekke konstruksjoner isolert med ISOCELL celluloseisolasjon og med dokumentert brannmotstand:

    NB: De brannklassifiserte- og dokumenterte bygningskonstruksjonene kan oppføres med stendere, bjelker og sperr av massivt tre, eller med MASONITE I-profiler.

  • Skadedyr bygger ikke bol i isolasjonen.

    Treborende insekter og andre skadedyr trives ikke i ISOCELL celluloseisolasjon. Egg og larver utvikler seg ikke i isolasjonen på grunn av de tilsatte brannhemmende saltene. Dessuten holdes fuktigheten i trematerialene nede når de er omhyllet med celluloseisolasjon. Det er i seg selv et effektivt vern mot angrep.


    Heller ikke mus og rotter trives i isolasjonen. Papirfibrene lar seg ikke tygge i stykker, og heller ikke komprimeres slik at hulrom eller bol kan etableres.

    Papirmassen og de brannhemmende saltene tørker ut de nyfødte ungene.    

  • Gode lyddempende egenskaper.

    ISOCELL celluloseisolasjon er meget lufttett og installeres med høy egenvekt. Det gjør ISOCELL celluloseisolasjon til ett av markedets mest lyddempende isolasjonsmaterialer.


    ISOCELL celluloseisolasjon blåses inn i lukkede konstruksjoner med en densitet på 50-60kg per m3. Den høye egenvekten, tettheten av fibre, og den optimale fyllingsgraden bidrar til bedre lyddemping.


    Det er gjort lydmålinger av en lang rekke konstruksjoner med ISOCELL celluloseisolasjon i forskjellige konstruksjoner og tykkelser som dokumenterer at konstruksjoner med innblåst celluloseisolasjon har meget gode lyddempende egenskaper.

  • Laget av resirkulert avis. Kan gjenbrukes.

    ISOCELL celluloseisolasjon er et gjenbruksmateriale og produseres av retur- avispapir.


    På grunn av den høye komprimeringen og den optimale utnyttelsen av lastevolum er miljøutslipp og transportkostnader lave. På byggeplass går isolasjonen gjennom en spesiell blåsemaskin der materialet løses opp, blåses på plass, og komprimeres til riktig densitet.


    Logistikk og håndtering på byggeplass reduseres til et minimum. Metoden etterlater ikke kapp eller spill. Kun tom emballasje som leveres til gjenvinning.

  • Hindrer luftbevegelse og egenkonveksjon. Reduserer faren for kondens og fuktansamling.

    ISOCELL celluloseisolasjon har i tillegg til gode fuktegenskaper også helt spesielle egenskaper med hensyn til luftgjennomstrømning og varmemagasinering. Dette på grunn av at cellulosefibrene er hule. I tillegg til stillestående luft mellom fibrene er det også stillestående luft i hver fiber som gjør at isolasjonsegenskapene blir meget gode.

    Stillestående luft er grunnleggende i de fleste isolasjonsmaterialer. Når luften begynner å sirkulere inne i isolasjon og konstruksjon reduseres isoleringsevnen betydelig. Energibehovet til oppvarming øker, og det kan oppstå fuktproblemer.


    ISOCELL celluloseisolasjon har lav luftgjennomstrømning, og bidrar til redusert konveksjon (luftbevegelse) i konstruksjonene. Det reduserer varmetapet. Samtidig reduseres faren for kondens og fuktdannelse betydelig.

  • Kostnadseffektivt. Energibesparende.

    I tillegg til å kutte strømregningen, vil du også oppleve en rekke andre fordeler ved å isolere loft, gulv og vegger. Tilleggsisolering reduserer varmetapet, reduserer støy utenfra og mellom rom og etasjer og gir varme innvendige overflater. Kalde gulv og vegger skaper følelse av trekk og er ukomfortabelt. Samtidig sørger et riktig isolert hus også for at varmen holdes ute om sommeren. I Norge utgjør oppvarming av boliger og andre bygninger en svært stor andel av det samlede energiforbruket. En av de største utfordringene er faktisk at vi kaster bort mye av denne dyrt innkjøpte energien, som en direkte konsekvens av at husene våre er for dårlig isolert.

    Reduser varmetapet mest mulig!

    Når man energirenoverer en bygning, reduseres varmetapet og CO2-utslippet. Energirenovering skal selvfølgelig skje ved en investering med kortest mulig tilbakebetalingstid.


    Husk at flere energiselskaper yter tilskudd til energirenovering av boliger, og husk at energitilskudd skal søkes FØR renoveringen igangsettes!


  • Veldokumenterte egenskaper.

    CBI Norge AS arbeider kontinuerlig med utvikling av bærekraftige løsninger for isolering med celluloseisolasjon. Som leverandør av ISOCELL celluloseisolasjon nyter vi godt av det utviklingsarbeidet som skjer i ISOCELL i de europeiske land, og ikke minst i Skandinavia. Dette gjelder også det omfattende arbeid med fremskaffelse av dokumentasjon.

    CBI Norge AS har også gjennomført branntesting av en rekke konstruksjoner for vegger, tak og etasjeskiller med ISOCELL celluloseisolasjon. Vi tør hevde at vi innehar flest dokumenterte brannklassifiserte løsninger der isolasjonsmaterialet er innblåst isolasjon!


    Vi leverer over hele landet gjennom vårt distribusjonsnettverk, og gjør hva vi kan for å yte høy service via våre sertifiserte isolatørpartnere.


GJØR DET SELV

Det finnes mange gode grunner for å etterisolere huset ditt! Du sparer strøm, penger og miljøet!

Celluloseisolasjon er et av de mest bærekraftige produktene på markedet, og er et meget prisgunstig alternativ.

Vi har partnere over hele landet som kan hjelpe deg med å etterisolere, men vil du gjøre det selv så er vi her for deg så du får de beste råd og tips med en gang. Ta kontakt med oss så finner vi en løsning for deg!

  • Trinn 1 - Planlegg og mål opp

    1. Planlegg og mål opp

    Mål loftets areal og undersøk tykkelse og stand av den nåværende isolering. Normalt etterisoleres opp til 300 mm. Ved etterisolering med celluloseisolasjon er det ikke alltid behov for dampsperre. Men er det allerede én, kan du bare lade den ligge. Du skal huske og sikre god ventilasjon på loftet. Har du spørsmål, ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale!

  • Trinn 2 - Beregn mengde og kjøp isolasjon

    Når du har funnet ut hvor stort areal du skal isolere og hvor tykt lag du vil ha så er det bare å bestille. En pose holder til 2,8 m² i 100mm tykkelse. Ta kontakt med oss eller en av våre forhandlere for å bestille!

  • Trinn 3 - Nå starter jobben

    Det tar veldig kort tid å isolere med celluloseisolasjon. Ingen kapping, ingen tilpassing, det er rett og slett bare å strø det utover loftet i så jevnt lag som mulig.

Kontakt oss

Share by: